Referencer

Syng Dansk på Varde bibliotek med Jacob Tybjerg
På spil Dansk dagen havde biblioteket inviteret Jacob Tybjerg til at komme og lede os igennem en aften med sang og musik fra Højskolesangbogen.
Med små historier og anekdoter fortalte Jacob Tybjerg meget humoristisk om musik og om de sange vi skulle synge. Vi sang de meget kendte, men kastede os også ud i de mindre kendte. Og med klaverledsagelse og dygtig forsanger gik det faktisk rigtig godt.
60 sangglade tilhørere fra Varde og omegn mødte op og fik stemmerne rørt og den indlagte pause, hvor der blev serveret lidt til ganen var tiltrængt. Vardes største kor – i alt fald den aften.
I dagene efter fik vi på biblioteket mange kommentarer og ”roser” for en dejlig aften, og et ønske om en gentagelse til næste år.

Inger Grethe Milsgaard, Varde Bibliotek


Jacob Vestager Tybjerg i Vrigsted kirke.
En fantastisk dejlig aften med musik og fællessang fra Højskolesangbogen.En sangaften med Jacob er ikke kedelig og kan varmt anbefales.
Jytte Hansen, Barrit Menighedsråd


Fredag aften blev en hyggelig og sjov oplevelse ….
Der var ellers en del skepsis blandt deltagerne til årets kick off, da programmet afslørede at aftenens event stod på fællessang og kor. Men de blev hurtigt gjort til skamme, da først Jacob kom i gang.

Med små historier og anekdoter fortalte Jacob på en meget humoristisk måde om, hvorfor musikken skaber fællesskab og sammenhold. Med sin meget indlevende facon og en udstråling der ikke levner tvivl om Jacobs brændende engagement for sang og musik, blev vi på fornemmeste vis ført ind i musikkens verden med både fællessang og trestemmigt kor. Og vi fik lov at opleve, hvor fedt det er, når noget swinger og lyder flot ( i hvert fald i vores egne ører :-))

Alt i alt en rigtig fin aften, der skabte sammenhold og spredte god stemning på kryds og tværs.

Tak for det, Jacob. – HR-Chef  – hos BDR. KLEE A/S 


OK-Klubben, Esbjerg
OK-klubben Esbjerg havde den store glæde, at få besøg af Højskolelærer Jacob Tybjerg. Det er ikke første gang, vi har haft besøg af Jacob Tybjerg, hvilket er bevis for han store engagement. Det blev helt igennem en eftermiddag med stor glæde og sangdyst for vores medlemmer. Jacob forstår at lave et program, der virkelig rummer alle former for sange gennem tiderne fra Højskolesangbogen. Jacob er en meget levende person, der går op i sin rolle som sangpædagog, et livstykke af glæde og iver der smitter af på publikum.
Alle i salen nød at synge til hans sange og udtrykte sin glæde over, hvor godt det var. Jacob er en meget charmerende lærer og utrolig musikalsk, han mestrer mange instrumenter og er en utrolig god pianist, alt sammen kombineret med morsomme indslag af historier.
Vi glæder os til næste gang vi skal have en sangeftermiddag med Jacob Tybjerg.
Bente Bech, formand for OK-klubben.


Aktivistklubben i Hammel
Vi var knap 100 tilhørere som virkelig blev underholdt, og fik en ny og anden tilgang til forståelse af den musik som vi alle har sunget så mange gange uden, at tænke over de mange muligheder for variationer der er i de velkendte melodier. Det var underholdende og lærerigt.
Niels Jørgen Pedersen, Aktivistklubben, Hammel


Fra en sangaften i Aulum Højskoleforening
Aulum Højskoleforening afholder hvert år en sangaften, med forskellige aktører og i år var det Jacob Tybjerg vi havde bedt lede sangaftenen, – det blev en aften hvor alle stole kom i brug, det var nemlig ikke første gang Jacob Tybjerg var i Aulum, og vi der før har overværet en sangaften med Jacob Tybjerg vidste at det vil blive en aften med fart over feltet, med en dygtig pianist, en god sanger og med musikalske evne der rækker ud over det sædvanlige. Hans kenskab til Højskolesangbogen er forbillig, – der blev sunget mange sange vi kendte, men bestemt også flere som vi ikke kendte, men fik  lært, og hvor er det dejligt, at lære de sange man normalt bladrer forbi, fordi man ikke kender melodien, – og som Jacob Tybjerg siger, mange af de sange man til daglig synger er jo de samme som man har sunget de sidste 100 år, men der er jo tilført rigtig mange ny sange i Højskolesangbogen de sidste 20 år, og mange af de nye sange er tilsat moderne melodier og rytmer som kan være svære at lære hvis ikke man har en som Jacob Tybjerg i front der behersker det til perfektion.
Anders Helleskov, Aulum Højskoleforening


Syng dansk dag
Der er fart over feltet, gode og muntre historier undervejs og stort set alle klaverets tangenter – og deltagernes stemmebånd – bliver brugt når Jacob får ansvaret for en sangaften!


Vi startede vinterens fællessangsaftener på Kastaniehøj i Hedensted, med en Syng dansk aften hvor Jacob fra start til slut havde de 95 fremmødte i sin hule hånd. Der blev lyttet og grinet – og så blev der sunget igennem på en måde så man virkelig kunne mærke fællessangens kraft og magi. Det var fællessang når den er bedst og den slags oplevelser har vi brug for hvis sangen skal fastholdes i foreninger og andre fællesskaber.
Søren Damsbo, Urlev v. Hedensted.