Alle udgivelser


Torsten og clara
er en børnebog for de mindste, men kan da sagtens høres og læses af de lidt større børn også. Bogen er egentlig et undervisningsprojekt – derfor er der også noder til alle sangene så man kan spille dem for og med sine børn. Med til bogen er der en cd der indeholder alle de forskellige sange og alt teksten læst op ledsaget af musikken. Sangene og musikken kan også fint bruges til bevægelse.


Syng sammen
I flere århundreder har vi sunget sammen i Danmark, og vi gør det stadig i stor stil. Sangen er et sprog for stemninger og følelser, og den skaber en samhørighed, der rækker ud over tid og sted. Dy Plambeck udfolder i bogen fællessangens egenskaber, og fire fortællinger viser, hvordan fællessangen kan være kilde til både personlig indsigt og dannelse, nuancere og perspektivere menneskelivet, samt udvikle fælles kultur og sammenhold omkring en sag. Jeg har bidraget med en artikel om hvorfor vi skal synge Grundtvigs sange og salmer.

Velovers
Samlet op på vejen og fortalt – Ord hentet med blod, sved og fortalt med tårer
Om en cykel er poetisk vides ikke, men der er noget æstetisk over den. At man kan bevæge sig af egen drift med det her apparat under sig er fantastisk. Der er noget smukt over at cykle, en naturlig rytme og en lyd i det, ligesom i digte.

Velovers er ord for sjov og alvor. På landevejene landet over køres der på cykel hver eneste dag. Der bliver snakket, talt, skældt ud, kommanderet, sunget – ord på ord kilometer efter kilometer. Vi samler har salmet nogle af de ord, som så er blevet til igte om cykling og det der ellers optager os der cykler.

Denne digtsamling er den tredje, som kommer fra velovers.