Referencer

En fantastisk dejlig aften med musik og fællessang fra Højskolesangbogen.En sangaften med Jacob er ikke kedelig og kan varmt anbefales.
Jytte Hansen, Barrit Menighedsråd


OK-Klubben, Esbjerg

OK-klubben Esbjerg havde den store glæde, at få besøg af Højskolelærer Jacob Tybjerg. Det er ikke første gang, vi har haft besøg af Jacob Tybjerg, hvilket er bevis for han store engagement. Det blev helt igennem en eftermiddag med stor glæde og sangdyst for vores medlemmer. Jacob forstår at lave et program, der virkelig rummer alle former for sange gennem tiderne fra Højskolesangbogen. Jacob er en meget levende person, der går op i sin rolle som sangpædagog, et livstykke af glæde og iver der smitter af på publikum.
Alle i salen nød at synge til hans sange og udtrykte sin glæde over, hvor godt det var. Jacob er en meget charmerende lærer og utrolig musikalsk, han mestrer mange instrumenter og er en utrolig god pianist, alt sammen kombineret med morsomme indslag af historier.
Vi glæder os til næste gang vi skal have en sangeftermiddag med Jacob Tybjerg.
Bente Bech, formand for OK-klubben.


Aktivistklubben i Hammel

Vi var knap 100 tilhørere som virkelig blev underholdt, og fik en ny og anden tilgang til forståelse af den musik som vi alle har sunget så mange gange uden, at tænke over de mange muligheder for variationer der er i de velkendte melodier. Det var underholdende og lærerigt.

Niels Jørgen Pedersen, Aktivistklubben, Hammel

 


Fra en sangaften i Aulum Højskoleforening

Aulum Højskoleforening afholder hvert år en sangaften, med forskellige aktører og i år var det Jacob Tybjerg vi havde bedt lede sangaftenen, – det blev en aften hvor alle stole kom i brug, det var nemlig ikke første gang Jacob Tybjerg var i Aulum, og vi der før har overværet en sangaften med Jacob Tybjerg vidste at det vil blive en aften med fart over feltet, med en dygtig pianist, en god sanger og med musikalske evne der rækker ud over det sædvanlige. Hans kenskab til Højskolesangbogen er forbillig, – der blev sunget mange sange vi kendte, men bestemt også flere som vi ikke kendte, men fik  lært, og hvor er det dejligt, at lære de sange man normalt bladrer forbi, fordi man ikke kender melodien, – og som Jacob Tybjerg siger, mange af de sange man til daglig synger er jo de samme som man har sunget de sidste 100 år, men der er jo tilført rigtig mange ny sange i Højskolesangbogen de sidste 20 år, og mange af de nye sange er tilsat moderne melodier og rytmer som kan være svære at lære hvis ikke man har en som Jacob Tybjerg i front der behersker det til perfektion.

Anders Helleskov, Aulum Højskoleforening

 


SYNG DANSK DAG
Der er fart over feltet, gode og muntre historier undervejs og stort set alle klaverets tangenter – og deltagernes stemmebånd – bliver brugt når Jacob får ansvaret for en sangaften!

Vi startede vinterens fællessangsaftener på Kastaniehøj i Hedensted, med en Syng dansk aften hvor Jacob fra start til slut havde de 95 fremmødte i sin hule hånd. Der blev lyttet og grinet – og så blev der sunget igennem på en måde så man virkelig kunne mærke fællessangens kraft og magi. Det var fællessang når den er bedst og den slags oplevelser har vi brug for hvis sangen skal fastholdes i foreninger og andre fællesskaber.

Søren Damsbo, Urlev v. Hedensted.